Përfitimet e listimit të biznesit tuaj në Google My Business.

Listimi në Google My Business është një mënyrë efektive për bizneset e vogla, organizatat, ndërmarrjet, restorantet, ofruesit e shërbimeve dhe të gjitha bizneset e tjera për të treguar praninë e tyre në botën online. Është falas dhe i lehtë për t’u përdorur për çdo biznes.

Shumica e pronarëve të bizneseve mendojnë se GMB (Google My Business) shërben vetëm për të treguar vendndodhjen e tyre të biznesit në hartë, por GMB është më shumë se kaq. Me listimin e biznesit tuaj në GMB mund të tërhiqni më shumë klientë në biznesin tuaj.

Për shembull: Ju jeni pronar i një dyqani të vogël të riparimit të biçikletave ½ km larg qendrës së qytetit. Kur dikush ka nevojë për një dyqan riparimi biçikletash dhe kërkon në google “riparim bicikletash në Tiranë”, atëherë google tregon një listë të dyqaneve të riparimit që janë afër klientit. Me listën e GMB ju tregoni shërbimin tuaj, orën tuaj të biznesit, faqen tuaj në internet, punën tuaj, listën e produkteve, vlerësimet dhe shumë gjëra të tjera që janë të dobishme për klientin tuaj.

Përfitimet e Google My Business:

GMB është falas

Pjesa më e mirë e listimit të biznesit në google është që ofrohet falas për të gjithë. Me GMB ju sillni biznesin tuaj online për të qenë lehtësisht të gjetshëm nga klientët tuaj. Ne te gjejbiznese jua ofrojmë këtë shërbim duke ju përditësuar llogarinë tuaj në Google My Business për t’u treguar klientëve tuaj që ju jeni aktiv.

Angazhoni klientët tuaj

Me Google My Business ju angazhoni klientin tuaj. Ju mund t’u kërkoni klientëve tuaj të japin një vlerësim të shërbimit ose produkteve tuaja. Ju mund të ndani postime ose video ditore kreative në listimin tuaj, në mënyrë që klienti juaj të tërhiqet nga biznesi tuaj.

Tregoni të gjitha informacionet tuaja të biznesit

Kur një klient krkon biznëesin tuaj në google, google tregon një panel pranë rezultatit të kërkimit me informacionin e biznesit. Paneli shfaq informacione të biznesit tuaj si:

 • Faqen e Internetit
 • Udhëzimet
 • Numrin e telefonit
 • Orët e hapjes
 • Vlerësimet e blerësve
 • Fotografitë

Me këtë informacion, biznesi juaj duket më i besueshëm te klientët.

Shtoni shërbimin dhe produktin tuaj

Në Google My Business mund të shtoni produktin dhe shërbimet tuaja me emrin e produktit ose shërbimit, përshkrimin, imazhin, kategorinë, çmimin dhe një buton CTA (Call to Action). Në butonin CTA, ju shtoni: porosisni online, merrni një ofertë, mësoni më shumë dhe butonin e blerjes. Google tregon produktin dhe shërbimin tuaj në krye të rezultatit.

Merrni mesazhe nga klientët

Ju mund t’i lejoni klientët tuaj të bisedojnë drejtpërdrejt me ju. Mund të shtoni një buton mesazhi dhe me këtë buton klientët ju pyesin për produktin tuaj, ndajnë informacione dhe lidhen me ju falas.

Statistikat e biznesit

Një pronar biznesi gjithmonë dëshiron të dijë se si e gjen biznesin klienti i tij. Google My Business ofron informacion se si njerëzit e gjejnë listën e biznesit tuaj në internet. Google Insights ju ofron mënyra të ndryshme për të kuptuar se si klientët ndërveprojnë me listimin tuaj:

 • Si e gjejnë klientët listimin tuaj
 • Pyetjet e kërkimit
 • Aty ku klientët ju gjejnë në Google
 • Veprimet e klientit
 • Telefonata
 • Fotografitë
 • Për çfarë njihet biznesi juaj

Këto informacione janë shumë të dobishme për të krijuar planifikimin e biznesit tuaj dhe ju ndihmon për të kuptuar klientët tuaj.
Si përfundim, Google My Business është mjet shumë i mirë për biznesin. Është një mënyrë e shkëlqyer për ta treguar biznesin tuaj në krye të kërkimeve në Google në zonën tuaj lokale. Gjithashtu, rrisni shitjet e biznesit tuaj dhe klientët. Një listë e optimizuar plotësisht e biznesit në google jep një rezultat më të mire kërkimi. Gjejbiznese është kompania më e mirë e marketingut dixhital që ju ndihmon të përmirësoni listën e biznesit tuaj në google dhe ta optimizoni atë.

Burimi: kulharionline.co
Përshtati: gjejbiznese.com