5 Gabimet që i mbajnë bizneset larg nga fitimi.

Për shumicën e marketuesve që janë në fillimet e tyre, një nga aspektet e para që ata vendosin si prioritet janë shitjet. Dhe në fund të fundit, pse jo? Ato jo vetëm që do ju ndihmojnë të mbani pozicionin tuaj në treg në çdo lloj mënyre, por ekziston edhe fakti që realizimi i sa më shumë shitjeve të jetë direkt në proporcion me shumën e të ardhurave të fituara. Prandaj, shumica e bizneseve nuk lënë asnjë gur pa lëvizur kur vjen puna te zerot ne fund nga mundësitë që mund të gjenerojë një shitje.

Thënë ndryshe, të bërit përmirësime në biznesin tuaj në terësi është një aspekt, por aspekti tjetër që duhet mbajtur parasysh janë gabimet e zakonshme që i pengojnë bizneset që të fitojnë një bazë mirë të ardhurash nga klientët për një periudhë kohore.

Gjithmonë mbani mend se në shumicën e rasteve, klientët tuaj më fitimprurës janë gjithmonë klientët tuaj afatgjatë dhe duke shkuar rreth asaj se si të përmirësohet përvoja e klientit është vetëm një aspekt i vogël i një tabloje shumë më të madhe. Çdo gabim që dëmton shitjet tuaja, automatikisht do të çojë në një rënie në bazën tuaj të konsumatorëve.

Ja cilat janë 5 gabimet më të zakonshme që bëjnë bizneset:

  1. Dështimi për të ndërtuar një kulturë centrike të klientit: Ky është aspekti më i rëndësishëm i përvojës së klientit dhe sot, shumë shërbime specifikojnë këtë aspekt që prej fillimit. Për shembull, shumë kompani theksojnë rëndësinë e këtij aspekti nga procesi i punësimit dhe në vazhdim, duke shërbyer si një parim udhëzues për të gjithë punonjësit.
  2. Mungesa e transparencës: Megjithëse shumë njerëz mund të mendojnë se ky aspekt nuk është aq i rëndësishëm, mund të jeni të sigurt për faktin se përbën një ndryshim thelbësor në planin afatgjatë. Mosndarja e të dhënave në lidhje me shërbimin që ju ofroni nuk është mënyra e duhur për të ecur përpara. Të qënurit i hapur për shifrat e të ardhurave ose strategjitë e marketingut do të sigurojë që të arrini një ndjenjë besimi dhe besnikërie.
  3. Mungesa thirrjeve për veprim: Ja ku qëndron puna me këtë aspekt – ka gjasa që përmbajtja e marketingut për klientët tuaj të jetë interesante nëse nuk do t’u kërkoni atyre të bëjnë ndonjë gjë në të. Sa më e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, aq më mirë. Prandaj, vendosja e një thirrjeje për veprim në faqen e kryesore është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar. Duhet të jetë bindëse aq sa të jetë e mundur.
  4. Mungesa e një website të mirë dhe të lehtë për t’u lexuar: Në këtë drejtim, ekzistojnë një bollëk gabimesh që bizneset bëjnë, që nga përdorimi i ngjyrave të rastësishme, shumë fonte besdisëse, si dhe mungesa e kategorive. E gjithë kjo mund të jetë një goditje për jetëgjatësinë tuaj. Prandaj, përqëndrohuni në marrëdhëdheniet me përdoruesit tuaj në një nivel emocional, sigurohuni që ndërfaqja juaj të jetë responsible dhe së fundmi, ta mbani atë sa më të thjeshtë dhe efektive të jetë e mundur.
  5. Neglizhimi i reagimeve të klientit: Kjo është mjaft e paarsyeshme, por me të vërtetë e habitshme se sa kompani deri më sot nuk e njohin rëndësinë e reagimit të klientit. Qoftë komplimente apo kritika konstruktive, duhet të sigurohemi që ato të shprehen hapur dhe me ndershmëri. Gjithashtu, një mënyrë për të fituar konsumatorë është aftësia për t’ju përgjigjur në kohë reale një problemi.

Në ditët e sotme, gjërat janë shumë të paparashikueshme dhe të trazuara pothuajse në çdo aspekt. Thënë ndryshe, duhet të siguroheni që të merrni besueshmëri të klientit që nga fillimi, që të fitoni një bazë të fortë në industrinë që i përkisni. Kjo, nga ana tjetër, do të ecë krah për krah në rrugën e forcimit të pozitës tuaj në treg, si dhe do të tërheqë më shumë konsumatorë.

Një tjetër pikë me rëndësi është të përmendim se edhe pse gabimet e lartpërmendura mund të korrigjohen, ky proces nuk ndodh brenda natës apo edhe brenda disa ditëve. Duke njohur problemet, duke bërë gjithçka që duhet për t’i ndrequr ato dhe duke qenë i duruar për të gjithë kohën që merr procesi, është çelësi nëse kërkoni një plan afatgjatë për fitimin e klientëve të rinj.

Burimi: Business Blogs Hub