10 mënyra për të tërhequr klientë të rinj në biznesin tuaj të vogël.

Ishte një nga qëllimet tuaja të këtij viti rritja e numrit të klientëve? Mëposhte janë 10 këshilla të provuara për t’ju ndihmuar të tërhiqni më shumë klientë.

1. Ofroni zbritje dhe promovime për klientët e rinj
Konsumatorët sot janë ende në kërkim të vlerës dhe marrëveshjeve. Mundësojini ato në biznesin tuaj duke ofruar zbritje, ose oferta të tilla si: blini 2-merrni-1-për gjysmë çmimi ose paketimi falas i dhuratave për tre blerjet e para. Blerjet si këto mund të tërheqin klientë të rinj të cilët kanë menduar të bëjnë biznes me ju, por kanë nevojë për një nxitje për të ndryshuar zakonet e tyre të blerjes. Më pas, gjurmoni ata që blejnë dhe cilat oferta parapëlqejnë në mënyrë që të mund t’i synoni më mirë në të ardhmen për të rritur besnikërinë e tyre.

2. Kërkoni për referime
Sapo të fitoni besnikërinë e një klienti, bëjeni që të funksionojë për ju duke u kërkuar referime. Konsumatorët aktualë janë një nga burimet më të mira të klientëve të rinj. Por nuk mund të jesh pasiv dhe të presësh që ata të sjellin kolegë, miq dhe familje në biznesin tënd. Në vend të kësaj, merrni kontrollin dhe krijoni një qasje të sistemuar për të kërkuar në mënyrë aktive referime nga klientët tuaj të kënaqur.

Ndërtoni aktivitete gjeneruese të referimit në procesin e shitjes. Dërgoni email-e për t’u siguruar që klientët janë të kënaqur me blerjet e tyre, dhe më pas dërgojini një email tjetër duke kërkuar referime. Konsideroni të ofroni stimuj nëse çmimi i shitjes e garanton atë.

3. Kontaktoni sërish klientët e vjetër
Kthehuni te lista e kontakteve të klientëve tuaj të humbur dhe tek klientët e mëparshëm që nuk kanë bërë biznes me ju për një kohë të gjatë. Planifikoni kohën për ta bërë këtë (një tremujor) dhe zgjidhni klientët që nuk i keni kontaktuar për rreth gjashtë muaj. Dërgojini atyre me email, postë direkte, tekst ose një mesazh “Na mungoni”, duke ofruar një lloj marrëveshjeje ose promovimi nëse do të kthehen.

4. Rrjeti
Nuk ka mënyrë më të mirë për të rritur ndërgjegjësimin e markës sesa të takoni njerëz të rinj, duke u thënë atyre se kush jeni dhe çfarë bëni. Bashkohuni me shoqatën tuaj tregtare, dhomën tuaj tregtare dhe organizatat e rrjetit. Ndiqni evente të ndryshme. Nëse zotëroni një biznes lokal, të shkuarit në takime mund të jetë një mundësi e mirë për rrjetëzim. Krijoni një qasje në rrjet me një qëndrim “Si mund t’ju ndihmoj?”, në vend që të mendoni, “Cfarë ka në të që më ndihmon mua?”

5. Përditësoni faqen tuaj të internetit
Kërkimi në internet është mënyra kryesore që konsumatorët dhe blerësit B2B të gjejnë biznese të reja. Kjo do të thotë që faqja juaj e internetit duhet të rritet në mënyrë që klientët të mund t’ju gjejnë. Rishikoni marketingun në motorin e kërkimit dhe taktikat dhe teknikat e optimizmit të motorit të kërkimit, duke përfshirë mundësinë që faqja juaj të jetë miqësore me celularin.

Edhe dizajni i faqes tuaj përbën një ndryshim. Shumë grafikë mund të ngadalësojnë shpejtësinë e faqes tuaj, që është një tërheqje pas e klientit. Nëse nuk keni ekspertizë në këtë fushë, punësoni një kompani për krijimin e faqes në internet dhe / ose ekspertin SEO për t’ju ndihmuar.

6. Bëhuni partner me biznese plotësuese
Biseda me bizneset që kanë një bazë të ngjashme klientësh, por nuk janë drejtpërdrejt konkurruese, dhe më pas ndërtimi i mënyrës sesi mund t’i tregoni klientëve të njëri-tjetrit për t’i drejtuar te biznesi partner, është një mënyrë e zgjuar për të tërhequr klientë të rinj, ndërsa nuk shpenzoni shumë para. Për shembull, nëse shisni produkte për fëmijë, të bashkëpunoni me një biznes që shet rroba lindjeje do të ishte një partneritet i shkëlqyer.

7. Promovoni ekspertizën tuaj
Duke shfaqur ekspertizën tuaj të industrisë, ju mund të krijoni interes dhe madje të gjeneroni lëvizje, të cilat mund t’ju ndihmojnë të tërhiqni klientë të rinj. Të flisni vullnetarisht përpara një paneli që i takon industrisë tuaj, të jepni një webinar ose seminar, të flisni në eventet që i përkasin industrisë tuaj ose në grupe që i përkasin klientëve tuaj të synuar, apo mbajtja e seancave arsimore janë vetëm disa mënyra se si të krijoni përshtypje të mirë te klientët aktualë dhe klientët e rinj potencialë. Kjo teknikë funksionon veçanërisht mirë për pronarët e bizneseve B2B.

8. Përfitoni nga vlerësimet në internet
Konsumatorët, si ata B2B ashtu edhe B2C, shpesh shikojnë vlerësimet në internet para se të bëjnë biznes me një kompani me të cilën nuk janë njohur. Prandaj sigurohuni që të monitoroni ato faqe dhe t’i përgjigjeni çdo ankese. Rrisni sa më shumë numrin e vlerësimeve pozitive duke u lidhur me to në faqen tuaj të internetit. Postoni sinjalizime në dyqanin tuaj, zyrën, restorantin ose ndonjë vend tjetër duke inkurajuar klientët të shtojnë perspektivat e tyre. Prova sociale është e fuqishme, dhe klientët e rinj kanë më shumë të ngjarë ta provojnë biznesin tuaj nëse shohin të tjerët duke e lavdëruar atë.

9. Merrni pjesë në eventet e komunitetit
Sondazhet tregojnë se shumica e njerëzve u pëlqen të mbështesin bizneset lokale, të pavarura. Ngrini profilin në komunitetin tuaj duke marrë pjesë në evente dhe organizime bamirësie. Sponsorizoni një vrapim lokal argëtues, ose furnizoni me pajisje një ekip të Ligës së Vogël në qytetin tuaj. E gjithë kjo ngre profilin tuaj, i cili ndihmon në tërheqjen e klientëve të rinj.

10. Sillni një mik
Kjo ide është e ngjashme me referimet por kërkon pjesëmarrjen e klientit. Oferta “sill një mik” është një marrëveshje që bëni me klientët tuaj besnikë për të prezantuar miqtë dhe kolegët e tyre me biznesin tuaj. Për shembull, një restorant mund të ofrojë një “bli një biletë anëtarësimi, për të marrë një të dytë falas” për të tërhequr më shumë klientë.

Mendoni për këto strategji si një listë fillestare. Shtoni idetë tuaja. Çështja kryesore është që të filloni tani në mënyrë që kur viti i ardhshëm të vijë, ju do të shisni te një bazë me e gjerë klientësh .

Burimi: Forbes