Si ta bëni të sukseshëm biznesin tuaj këtë sezon festash.

Pazari i pushimeve tashmë është një aktivitet dixhital. Suksesi i biznesit tuaj varet nga aftësia e tij për të bashkëvepruar në mënyrë efektive me audiencën tuaj.
Përdorimi i të gjitha mjeteve në dispozicionin tuaj jo vetëm që do të forcojë profilin e markës tuaj gjatë festave, por do të forcojë audiencën tuaj në Vitin e Ri. Gati 62% e njerëzve bëhen më të interesuar për një markë ose një produkt pasi e shohin atë në Instagram Stories.

Marketingu i biznesit tuaj në rrjete sociale është një hartë e qartë për një zhvillim të qëndrueshëm.

Disa nga përparësitë për të patur sukses gjatë sezonit të festive janë:

• Krijoni një Plan Marketingu – Krijoni një strategji se si planifikoni saktësisht të bashkëveproni me audiencën tuaj përmes mediave sociale. Mendoni se sa herë në ditë planifikoni të postoni në feed tuaj në IG, Stories etj. Sigurohuni që jeni në përputhje me mesazhet dhe qëllimin tuaj.

Vendosni Qëllimet – Bazuar në matjet e vitit të kaluar dhe planin tuaj të tanishëm të marketingut, vendosni qëllime rreth përpjekjeve të biznesit tuaj për këtë sezon festiv. Këto synime duhet të jenë të arritshme, por edhe aspiruese. Sfidoni veten të tejkaloni shumat tuaja nga një vit më parë.

Qëndroni të përgatitur – Ju duhet të përgatiteni sikur mund t’i arrini qëllimet tuaja. Sigurohuni që inventari i produktit tuaj të jetë në një vëllim të madh, të planifikoni të gjitha kontaktet tuaja sociale, dhe mendoni përpara për të luftuar çdo pengesë të mundshme.

Qëndroni në dispozicion – Bërja e një përpjekjeje për t’u angazhuar me ndjekësit tuaj me komente ose mesazhe të drejtpërdrejta luajnë një rol kryesor në blerjet e pushimeve dhe nxisin besnikërinë e konsumatorit. Jini të gatshëm të bisedoni me konsumatorët tuaj për të gjitha gjërat që u interesojnë atyre.

Shfrytëzoni burimet tuaja – Media sociale është një dritare e re blerjeje. Kur audienca juaj po zhytet në dyqanin tuaj përmes IG Stories ose rrjeteve të tjera sociale, jini të gatshëm t’u siguroni atyre një transaksion pa probleme.

Burimi: Planoly