Sekretet kryesore për rritjen e biznesit tuaj.

Themelimi i një biznesi është një arritje e madhe, por ruajtja e pozitës tuaj në treg, është vetëm njëra fazë e rrugëtimit të biznesit tuaj. Që të lini gjurmën tuaj – dhe të arrini suksesin që dëshironi – duhet të rrisni biznesin tuaj. Dhe kjo kërkon njohuri, përpjekje dhe vendosmëri.
Përderisa nuk ekziston asnjë metodë specifike për rritjen e një biznesi, ekzistojnë disa taktika të provuara dhe të besuara. Mëposhtë janë sekretet kryesore për rritjen e biznesit tuaj:

Së pari, qartësoni mendimet!

Pak perspektivë dhe konturimi i një qëllimi përfundimtar do t’ju japë një imazh më të qartë për shkallëzimin e biznesit tuaj.

Bëni kërkimet tuaja

Hulumtoni konkurrentët tuaj; cilat taktika po përdorin ata që janë duke funksionuar, si i vlerësoni ofertat tuaja krahasuar me të tyret, si mund ta kategorizoni biznesin tuaj?

Krijoni një Model Shitje

Kjo është një teknikë e paçmueshme që siguron që nuk do të humbisni asgjë nga ajo që po përpiqeni të arrini dhe mund të përmirësojë normat e konvertimit të klientëve, duke ndihmuar kështu biznesin tuaj të rritet.

Identifikoni mundësitë e reja

Gërmoni thellë për të kuptuar më mirë targetin tuaj demografik. Mos harroni se jeni në atë biznes për të zgjidhur problemet me të cilat përballen konsumatorët; si kanë ndryshuar këto probleme dhe si mund të përshtateni për të përmbushur nevojat e tyre?

Krijoni një program besnikërie ndaj klientit

Konsideroni krijimin e një programi besnikërie ndaj klientit; pasi është një metodë e shkëlqyer për të mbajtur klientët ekzistues dhe për të tërhequr të rinj. Pasi të keni krijuar modelin e shitjeve, ndërtoni një listë email-esh, por së pari sigurohuni që klientët kanë një arsye për t’u regjistruar te ju!

Mësoni të shisni

Diversifikoni ofertat tuaja; çfarë mund të shisni më shumë, a ka produkte ose shërbime plotësuese që mund të ofronit? Kjo do t’ju ndihmojë të zgjeroni tregun tuaj dhe të rritni fitimet.
Nëse tashmë keni krijuar me sukses kompaninë tuaj dhe keni filluar të keni një fitim fillestar, ndoshta duhet të filloni të mendoni për zhvillim të mëtejshëm. Por, cila do të jetë lëvizja juaj e parë?

Ushqeni klientët ekzistues ndërsa tërhiqni të rinj

Kjo mund të përfshijë përmirësimin e produkteve ose shërbimeve që ju ofroni aktualisht për të tërhequr klientë të rinj. Hulumtimi i tregut dhe testimi i ndryshimeve që do të bëni do t’ju japin reagime të vlefshme dhe promovimin e besimit – të dyja janë mënyra e sigurta për të rritur reputacionin dhe shitjet e biznesit tuaj.

Ju gjithashtu mund të diversifikoni duke zhvilluar produkte ose shërbime të reja që plotësojnë ato ekzistuese. Në këtë rast, do të duhet të tregoheni të hapur ndaj mundësive të tregut dhe të veproni shpejt për t’i kapitalizuar ato. Por mos i shisni vlerat e kompanisë suaj për të fituar mundësi të reja; siguroni që produktet ose shërbimet tuaja ende ofrojnë përfitime të qarta për të gjithë klientët tuaj.

Zgjeroni shtrirjen – ose ekipin tuaj

Zgjerimi në lokacione të reja mund të kërkojë fonde shtesë, por është një mënyrë e kursyeshme për të arritur audiencë të re dhe përhapjen e fjalës për atë që e bën kompaninë, produktet ose shërbimet tuaja kaq të dobishme.

Dhe mos përjashtoni përfitimet e marrjes së një stafi të ri ose trajnimit të forcës suaj aktuale punëtore. Anëtarët e rinj të ekipit shpesh sjellin një perspektivë të re dhe një pasuri talentesh, duke rritur aftësinë e kompanisë suaj. Kultivimi i talenteve brenda stafit tuaj ekzistues kërkon një mjedis plotësues dhe produktiv për të gjithë punonjësit kur bëhet fjalë për qëllimet e përgjithshme të kompanisë.

Shumë njerëz kanë ëndrra për të hapur biznesin e tyre. Disa njerëz bëjnë plane, bëjnë hulumtimet e tyre, punojnë shumë i arrijnë ëndrrat e tyre. Disa njerëz kanë ide të mahnitshme, por humbasin kur bëhet fjalë për rritjen e biznesit të tyre. Nëse ju ndodh kështu, atëherë me siguri po pyesni se ku dhe si mund të gjeni ndihmë dhe këshilla për rritjen e biznesit tuaj.

Përfitimet e punësimit të një eksperti shitjeje ose një këshilltari biznesi

Është e vërtetë që suksesi nuk ndodh brenda natës, por me udhëzimin e duhur nga një këshillues profesionist biznesi, do të jeni të armatosur dhe të gatshëm për të krijuar, optimizuar dhe shkallëzuar biznesin tuaj sa më shpejt.

Burimi: bmmagazine.co.uk