Këshilla për përmirësimin e pranisë tuaj në internet.

Në 2019, prania juaj në internet është një nga gjërat më të rëndësishme për të cilën duhet të mendojë biznesi juaj.
Dihet se gjithkush që dëgjon për një kompani, shkon te faqja e tij e internetit ose mediat e tyre sociale për të parë se çfarë ofron. Nëse biznesi juaj nuk po shfrytëzon mjetet në dispozicion për të qenë online, atëherë mund të haseni me disa probleme me kalimin e kohës.
Këtu do t’ju japim disa nga këshillat për përmirësimin e prezencës tuaj në internet:

  • Përditësoni faqen tuaj te internetit
    A është faqja juaj e internetit po ajo që keni pasur para shumë vitesh? Azhornimi i faqes tuaj të internetit është çelësi për të treguar atë që keni për të ofruar dhe nëse jeni duke përdorur fotografi dhe përmbajtje të vjetra, atëherë nuk jeni duke maksimizuar potencialin tuaj për konvertime. Konsideroni të kontaktoni me një profesionist i cili mund t’i japë faqes tuaj të internetit freski dhe sigurohuni që të jetë responsive!
  • Bëhuni pjesë e rrjeteve sociale
    Në ditët e sotme, ju duhet absolutisht të keni rrjete sociale dhe duhet të siguroheni që t’i mbani shpesh të përditësuara. Nëse keni rrjete sociale, por nuk i përdorni ato, atëherë nuk ka kuptim t’i mbani. Për shembull, nëse një klient do të shkonte në faqen tuaj në Instagram dhe shikon që nuk keni postuar që nga viti 2018, mund të mendojë se nuk po funksiononi më si biznes. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që të keni ato rrjete sociale që kanë kuptim për atë që ju ofroni. Konsideroni Facebook, Instagram, Twitter, YouTube dhe LinkedIn pasi këto janë disa nga kanalet më të mëdha.
  • Postimi i përmbajtjes që sjell përfshirje
    Këshilla e fundit për ju që doni të përmirësoni praninë tuaj në internet është që të siguroheni që po postoni përmbajtje që sjell përfshirje të vizitorëve. Mos bëni postime të vazhdueshme vetëm për njerëzit që lidhen me kontaktett tuaja, sepse nuk do keni shikueshmëri aq të lartë. Mundohuni të përdorni video, pasi kjo mund të funksionojë shumë mirë dhe tërhiqni vëmendjen e klientit tuaj. Mundohuni t’i përfshini në bisedë duke bërë pyetje, duke përdorur sondazhe në media sociale dhe duke përditësuar faqen tuaj me përmbajtje që përfshin mendimin e klientëve tuaj.

Konkluzione
Nëse doni të përmirësoni praninë tuaj në internet, atëherë  mendoni të mbani në konsideratë këshillat që ju kemi dhënë në këtë artikull. Biznesi është jetesa juaj, kështu që duhet të siguroheni që po shfrytëzoni të gjitha mjetet që janë të nevojshme për t’u përdorur. Mbani parasysh përditësimin e rrjeteve tuaja sociale dhe krijimin e llogarive te ato kanale ku nuk keni llogari. Ju gjithashtu duhet të hidhni një sy në faqen tuaj te internetit dhe rifreskojeni nëse mendoni se kjo mund të ndihmojë në përmirësimin e biznesit tuaj.

Burimi: bmmagazine.co.uk