Marketingu dixhital i biznesit të vogël.

Në ditët e sotme, të gjithë janë online, dhe nuk është për t’u habitur nëse shumicën e klientëve tuaj e gjeni në rrjetet sociale.
Do të jeni gjithashtu në kontakt me ta përmes emaileve, nëse pëlqejnë ose të ndajnë diçka që ju keni postuar. Marketingu ka ndryshuar plotësisht që prej periudhës kur të gjithë filluan të kalojnë kohën e tyre në Facebook, dhe po ndryshon çdo ditë.
Mund të bëheni konfuz, veçanërisht nëse jeni i ri në marketingun dixhital dhe keni më shumë përvojë në marketingun tradicional. Për fat të mirë, duke ndjekur këshillat mëposhtë, ju mund ta vendosni në plan marketingun dixhital për kompaninë tuaj .

Kuptoni audiencën tuaj të synuar

Pasi të keni kuptuar se çfarë jeni duke shitur, dhe kujt po ia shisni, duhet të kuptoni klientët. Në fund, kjo do t’ju shërbejë në përcaktimin e strategjisë tuaj të marketingut dixhital.
Për ta bërë këtë, krijoni një karakter blerës, ku të përcaktoni detaje në lidhje me klientët tuaj, siç janë mosha, gjinia, vendndodhja, të ardhurat dhe interesat. Kjo do të ndihmojë të përcaktoni se çfarë informacioni do të përfshini në faqen tuaj të internetit dhe platformat e rrjeteve sociale – dhe si duhet të duken ato.
Duke marrë parasysh faktin që më shumë se një në tre përdorues të internetit thonë se shkojnë në rrjetet sociale për të kërkuar më shumë informacione rreth një marke ose produkti, të kuptuarit se si të lidheni me klientët tuaj në këto rrjete do të përbëjë një ndryshim të madh.

Dizejnoni një faqe unike interneti – dhe bëjeni miqësore me celularin

Gjëja e parë që duhet të bëni kur bëhet fjalë për krijimin e pranisë tuaj në internet është të krijoni një faqe webi. Kërkoni se çfarë po bëjnë konkurrentët tuaj dhe çfarë dëshiron të shohë klienti juaj ideal. Nëse jeni i ri në krijimin e faqes së webit, punësoni një profesionist ose përdorni një ndërtues falas të faqeve si Wix ose Squarespace për të krijuar një faqe webi mahnitëse. Faqja juaj përfaqëson markën e kompanisë tuaj, kështu që duhet të jetë e plotë dhe minimaliste. Çfarëdo përmbajtje të shfaqni, aty duhet të pasqyroni zërin tuaj gjithashtu.
Mos harroni ta bëni faqen tuaj të internetit miqësore me celularin. Në fund të fundit, një përdorues smartphone-i kontrollon mesatrisht celularin e tij 47 herë në ditë, kështu që shanset më të mëdha janë që ata t’ju kërkojnë në celularin e tyre.

Përdorni marketingun me email

Pasi të keni marrë klientë të interesuar për kompaninë tuaj, është mirë t’i mbani ata të informuar në lidhje me produktet dhe shitjet tuaja përmes emailit. Në fakt, 83 përqind e njerëzve preferojnë emailin si një nga kanalet për të marrë promovime nga markat të cilave u besojnë. Nëse jeni i ri për marketingun me email, ndiqni një kurs MailChimp ose Madmimi për të mësuar gjithçka rreth shkrimit të një emaili interesant që njerëzit ta hapin dhe lexojnë atë. Dhe mos harroni të shkruani për audiencën tuaj të synuar: përfshini përmbajtjen që ata dëshirojnë dhe jo vetëm përmbajtjen që ka lidhje me biznesin tuaj.

Përqendrohuni në një platformë të mediave sociale

Me kaq shumë platforma të mediave sociale, mund të ndjeni shumë presion. Është e thjeshtë për t’u marrë me to, dhe për të postuar gjatë gjithë kohës. Por në varësi të platformës tuaj, përmbajtja ndryshon. Në fund të fundit, YouTube ka të bëjë me videot, ndërsa Instagram-i ka të bëjë me fotografitë.
Është stresuese të krijoni shumë përmbajtje dhe me cilësi të lartë, në kaq pak kohë. Në vend të kësaj, përqendrohuni në njërën prej tyre, pastaj dalëngadalë degëzohuni. Zbuloni se ku po kalojnë pjesën më të madhe të kohës klientët tuaj dhe postoni atje.
Duke marrë parasysh që në 2018 kishte 2.46 miliardë përdorues të mediave sociale, do të merrni shumë vizita pavarërisht se ku vendosni të postoni.

Postoni përmbajtje tërheqëse

Në botën e marketingut dixhital, përmbajtja është mbreti. Kështu që ju duhet përmbajtje me cilësi të lartë në postimet tuaja për blog, përveç optimizmit të SEO-s tuaj në mënyrë që të shfaqeni më lart në kërkime. Ndiqni një kurs falas në HubSpot ose Udemy se si të shkruani përmbajtje cilësore, ose punësoni shkrimtarë për të shkruar postime në blog dhe në rrjete sociale për ju.
Duke ndjekur këto këshilla, ju do të zotëroni marketingun dixhital, pavarësisht nëse jeni duke punuar në restorantin tuaj. Nuk ju kushton asgjë të ndiqni një kurs falas ose të bisedoni me ekspertë të industrisë, – kështu që mbajeni veten të informuar gjatë gjithë kohës dhe do të jeni i suksesshëm në pak kohë.

Burimi: bmmagazine.co.uk