5 arsye pse marketingu është kaq i rëndësishëm.

Po sikur të kishit linjën më të mirë të produkteve në vend dhe askush të mos i blinte ato? Po sikur shërbimi juaj ndaj klientit të ishte aq i shkëlqyer sa të kalonte një hotel me pesë yje, por askush nuk do ta kishte mundësinë ta përjetonte atë? Po sikur të fillonit një biznes të shkëlqyeer dhe askush të mos dinte për të?

Krijimi i një biznesi të përkryer është thjesht hapi i parë. Tërheqja e klientëve kërkon marketing. Ndërsa shumë biznese të vogla besojnë se marketingu është i ngjashëm me reklamat, në fakt është shumë më i gjerë. Marketingu përfshin të gjithë procesin e ofrimit të një produkti ose shërbimi te një klient: nga zgjedhja se cilat produkte do t’u shisni dhe ku do t’i shisni, deri te mënyra e çmimit dhe promovimit të tyre.
Në nivelin e tij më bazik, “promovimi” përhap fjalën për biznesin tuaj.

1. Marketingu informon
Për të tërhequr konsumatorë në një treg të mbushur me njerëz, audienca juaj e synuar duhet të dijë pse ata duhet të zgjedhin biznesin tuaj dhe jo të dikujt tjetër. Këtu hyn marketingu për të edukuar klientët aktualë dhe të mundshëm në lidhje me biznesin tuaj dhe si u shërben një nevoje që ata kanë.
Përmbajtja në faqen tuaj të internetit që komunikon misionin e biznesit tuaj, videot demonstruese të produkteve që postoni, fotot që shfaqni që tregojnë saktësisht se si duken produktet tuaja – janë elementet që i bëjnë klientët e ardhshëm të dinë kush jeni dhe çfarë ju bën unikë.

2. Marketingu përfshin
Marketingu e mban biznesin tuaj në mendjet e njerëzve. Për t’i kthyer klientët tuaj të parë në blerës, ju duhet të krijoni dhe ndërtoni marrëdhënie me njerëzit që kanë bashkëvepruar me biznesin tuaj. Mediat sociale janë një vend i shkëlqyer për të filluar. Pas ndjekjes së një marke në mediat sociale, 91% e ndjekësve vizitojnë faqen e internetit ose aplikacionin e markës. Dhe rreth 89% do të blejë nga ajo markë. Dërgimi i emaileve pas-blerjes dhe dërgimi i kartolinave me oferta speciale ose informacione mbi shërbimet e reja janë vetëm disa mënyra të tjera që marketingu mund t’ju ndihmojë të qëndroni në kontakt me audiencën tuaj të synuar.

3. Marketingu ndërton reputacion
Si pronar biznesi ose sipërmarrës aspirues, ju me siguri tashmë e kuptoni se sa i rëndësishëm është reputacioni juaj për suksesin tuaj. Me të vërtetë mund të jetë faktori vendimtar nëse një konsumator zgjedh ose jo të kontaktojë me ju ose me një nga konkurrentët tuaj. Për shkak se marketingu përhap fjalën për biznesin tuaj, ai është një faktor kryesor në reputacionin që merr biznesi juaj. Marketingu i mirë dhe profesional tregon që ju jeni një biznes me reputacion.

Pavarësisht nëse është një fushatë e-mail-i e dizajnuar mirë, imazhe me cilësi të lartë në të gjitha materialet tuaja të marketingut ose faqe interneti që pasqyron unicitetin tuaj të markës, marketingu mund t’ju ndihmojë të krijoni besueshmëri dhe vullnet të mirë ndaj kompanisë suaj.

4. Marketingu shet
Nuk mund të bëni shitje nëse askush nuk di për produktet ose shërbimet tuaja. Dhe ndërsa vendosja e një dyqani në lagjen tuaj mund të jetë një lëvizje e përsosur, marketingu ju shtron mundësinë dhe tërheq vëmendjen për atë që po shisni në mënyrë që njerëzit ta blejnë atë.
Email-et që shfaqin publikime të reja, postimet në mediat sociale që paralajmërojnë klientët për një shitje të ardhshme dhe direktoritë e bizneseve në internet (gjejbiznese.com) që ndihmojnë konsumatorët lokalë të zbulojnë produktin tuaj, janë shembuj të marketingut të mirë.

5. Marketingu rrit bizneset
Ky funksion i marketingut është pjesërisht kulmi i katër të parëve. Marketingu strategjik shpesh rezulton në rritje për biznesin tuaj. Nëse edukoni me sukses klientët, i mbani të angazhuar, krijoni një reputacion të fortë në mendjet e tyre dhe u shisni me zgjuarsi, biznesi juaj ka shumë të ngjarë të dalë me fitime të mëdha. Për më tepër, shumica e bizneseve lulëzojnë kur blerjnë klientët e rinj. Marketingu është mënyra se si ju i tërheqni ata klientë në radhë të parë.

Burimi: deluxe.com